Loopgroep Ooijpolder

 

 

 

 

 

ExtraTrainingen:

Nieuwjaarsreceptie / Gezamenlijke training

Woensdag 23 januari heeft de loopgroep een gezamenlijke training met aansluitend een nieuwjaarsborrel gehouden. De weersomstandigheden waren Siberisch te noemen en het bleef dan ook lang onduidelijk of er überhaupt getraind kon worden. Zo'n twintigtal dappere lopers stond klaar bij café Janssen en Jansen en na het nodige ceremonieel en een korte fotosessie werd besloten ter plaatste te beoordelen hoe de omstandigheden waren. Het bleek mee te vallen. De meeste straten waren goed schoon en onder de bezielende leiding van Marcel en Jan werd de training ingezet.


Meer foto's zien? Klik hier.

Ruim 1 uur werd de groep bloot gesteld aan allerlei loopopdrachten van Marcel en Jan en de kou verdween als sneeuw voor de zon naar de achtergrond. Het was leuk om te merken dat het mixen van de verschillende groepen prima ging en de niveauverschillen liepen prima in elkaar over.
Terug bij café Janssen en Jansen kwam de warmte ons tegemoet en tot ieders verrassing zat er een flinke delegatie van de woensdagochtend groep op de trainers groep te wachten. Na het uitdelen van wat munten nam de voorzitter het woord en de nieuwjaarsreceptie was een feit. Hoe laat het geworden is, kan niemand precies vertellen. Dat het gezellig was en weer eens heel wat anders stond als een paal boven water! Is hier een nieuwe traditie geboren? We zullen zien, we zullen zien...

groeten,

Roel van Maasakkers


 

Op maandag is er de beginnerscursus.
Start 7 januari 2019
Inlichtingen:  awingels@outlook.com

De uitslag en foto's van je gelopen wedstrijd kun je mailen naar herman@loopgroepooijpolder.nl voor vermelding op de website.

Trainingen algemeen

Er zijn recreatieve lopers en/of lopers die gericht zijn op presteren. Beide categorieën komen tijdens een training aan hun trekken. Er wordt op verschillende dagen en tijdstippen getraind van jong tot oud. De trainingssessies zijn hier op ingericht en de trainingen kunnen daarom door iedereen gevolgd worden. De loopgroep heeft 5 groepen met verschillende niveaus hardlopers.

Groep 1: Jeugd: maandag 18.30-19.45 uur
Groep 2: Dinsdag van 19.30-21.00 uur
Groep 3: Woensdag 9.00-10.30
Groep 4: Woensdag 19.45-21.15
Groep 5: Donderdag 20.00-21.30 uur

Het beoefenen van een sport kan risico’s met zich meebrengen. Het deelnemen aan trainingen en/of activiteiten van Loopgroep Ooijpolder is geheel voor eigen risico van de deelnemer. Bij twijfel aan gezondheid wordt de deelnemer geadviseerd de huisarts te raadplegen en/of een medische keuring te ondergaan.er wordt op verschillende tijdstippen training gegeven.

Als je nog niet weet met welke groep je mee wilt doen kun je hieronder kijken naar je niveau's.

Niveaus van trainingsgroepen:

Donderdagavond
Gezellige sociale groep waarin fanatiek getraind wordt.
Minimale duurlooptijd 15 km 1 uur 30 minuten
Wedstrijdtempo 10 km 4 minuut 30 tot 6 minuten


Woensdagavond
Sociale groep die fanatiek traint maar de gezelligheid wordt niet uit het oog verloren
Minimale duurloop 1 uur
Wedstrijdtempo 10km 6 tot 6 minuut 30


Woensdagmorgen
Sociale groep, gezelligheid staat hoog in het vaandel maar trainen staat centraal
Minimale duurloop 1 uur
Wedstrijdtempo 10 km 6 tot 6 minuut 45


Dinsdagavond

Fanatieke en gezellige groep, die regelmatig wedstrijden lopen
Minimale duurloop 1 uur 30 minuten.
Wedstrijdtempo 10 km 4 tot 5 minuut 30


Kindergroep
Iedereen is welkom wordt fanatieken met veel plezier getraind