Loopgroep Ooijpolder

Weetjes

Hardlopen voor beginners.

Helaas heeft het coronavirus roet in het eten gegooid en konden wij op 1 april niet met een beginnersgroep starten. Zo gauw als dit weer mogelijk is laten wij het u weten.
Informatie bij: awingels@outlook.com
Loopgroepooijpolder: http://loopgroepooijpolder.nl


Gezamenlijke training

Zondag 12 januari 2020 was er de gezamelijke voorjaarstraining. Die is gehouden aan de Spiegelwaal te Nijmegen. Om 11.00 uur is gestart bij Café Waalzicht te Lent. Na de nodige instructies en afspraken om de training goed te laten verlopen zijn we van start gegaan.
De training was voor iedereen geschikt en het was zeer afwisselend en zeker ook op onderdelen pittig. Hoewel in de ochtend het zonnetje  heerlijk schijnde veranderde het weer snel naar slecht. We werden getijsterd door striemende regen en een zuid westen wind. Jan Willem, een oude bekende, had het goed voorbereid. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat bij een heerlijke kop koffie en drogende kleren op de verwarming. Iedereen was het er over eens dit nog vaker te doen en Jan Willem had nog wel ideeën.
Zie foto's gezamenlijke voorjaarstraining 12 januari 2020Simone Keulen
 

loopt elk jaar de Zevenheuvelenloop en vroeg zich af: “Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik in mijn eigen tempo over de finish kom, ook al loopt de rest harder?”. Een mooie vraag voor haar modelleringsproject van de NLP Masterpractitionersopleiding. “Het heeft mij vorig jaar, tijdens de 33e editie, geen windeieren gelegd! Ondanks dat ik me grieperig voelde en het een bijzonder winderige editie was, heb ik een halve minuut sneller gelopen dan het jaar ervoor. Bovendien kon ik genieten van mijn inspanning, in plaats van mij opgejaagd te voelen.”
Deze techniek werkt natuurlijk niet alleen maar tijdens de Zevenheuvelenloop, maar bij alle wedstrijden waar er sprake is van een behoorlijk aantal deelnemers aan de start. Speciaal voor Loopgroep Ooijpolder heeft Simone nog een verklarende woordenlijst toegevoegd, zodat je ook zonder NLP-opleiding de techniek prima kunt volgen.

Nieuwsgierig geworden?
Zie: "In je eigen tempo over de finish"Hallo allemaal,

Het is gebleken dat het sommige bezitters van een SponsorCard niet helemaal duidelijk is hoe e.e.a. werkt.

Zij wachtten eerst de factuur af en dachten dan iets met de SponsorCard te moeten doen.
Hierdoor hebben enkele verenigingen al sponsorgeld misgelopen.

Een kleine extra toelichting is daarom op zijn plaats:
Het is de bedoeling dat men de kaart toont wanneer de auto gebracht wordt of op het moment dat de afspraak gepland wordt, meer hoeft er niet te gebeuren.
Wij zorgen er dan voor dat uw verenigingslid direct de korting krijgt en de betreffende vereniging de sponsorbijdrage.

De af te dragen sponsorbijdrage vermelden wij dan ter info onderaan op de factuur.
Het lijkt me verstandig deze info onder uw leden te verspreiden, wij hebben bovenstaande info ook op onze Facebook pagina
https://www.facebook.com/PouwelsMillingen/  gezet.

Wellicht een goed idee om dit bericht dan ook even te delen.

m.vr.grt.

Eric Pouwels
Autobedrijf Pouwels Millingen

Beste lopers van Loopgroep Ooijpolder,

Het bestuur heeft besloten om mee te doen met de Sponsor Card actie van Autobedrijf Pouwels te Millingen. De actie is een initiatief van de BOVAG. Diverse verenigingen hebben zich al aangemeld en je hebt er over kunnen lezen in de krant, Rozet en diverse clubbladen.
sponsorcard
Er is voor gekozen omdat er voor zowel onze leden als de Loopgroep financieel voordeel is te verkrijgen en er geen verplichtingen tegenover staan.
In grote lijnen bestaat de actie eruit dat alle leden een pasje krijgen en daarmee korting krijgen op div. aankopen bij Autobedrijf Pouwels.

logopouwels

Voorbeelden zijn:
- Korting op accu's, lampen en ruitenwissers.
- Korting op airco-onderhoud.
- Extra korting op banden en velgen.
- Korting op uitlijnen en balanceren.
- Korting op zomer-/winterbanden wisselen.
- Korting op het gebruik van onze leenauto's.
- Korting op BOVAG-pechhulp.

Voordeel voor de Loopgroep:
Van elke besteding bij Pouwels wordt, op vertoon van de Sponsor Card, 5% van de totale omzet gesponsord aan de Loopgroep. Op uw factuur vermelden ze netjes het sponsorbedrag en de naam van de Loopgroep. Elk kwartaal wordt het verzamelde sponsorgeld in de clubkas gestort.

Wij gaan daarvoor geen enkele verbintenis aan met Autobedrijf Pouwels. Alleen vragen ze of we de Sponsor Card willen promoten.
De enige inspanning die de Loopgroep moet leveren is het verstrekken van pasjes aan de leden.

Het maakt niets uit of u al klant bent bij Pouwels of niet, of u voor een eenvoudig lampje komt of een hagelnieuwe auto. U hoeft alleen maar uw Sponsor Card te laten zien, Pouwels doet de rest.

Voor jeuglleden:
Omdat vooral sportverenigingen veelal jonge leden hebben, die dus nog geen auto rijden, mag de kaart ook gebruikt worden door gezinsleden van het verenigingslid.
 
Kortom, voordeel voor u en Loopgroep Ooijpolder.
En….. het werkt heel simple !!

Voor meer details over de Sponsor Card zie: http://www.pouwelsmillingen.nl/sponsoring

LEDEN INFORMATIE

Hieronder vind je ledeninformatie:
Privecyverklaring
Brief van bestuur dd 13 aug. 2018
Inschrijfformulier.  Downloadversie
Gezondheidsformulier. Downloadversie
Reglement Loopgroep Ooijpolder
Club Records
Bestuursvergadering

Even pas op de plaats

Beweging in het algemeen en natuurlijk hardlopen in het bijzonder is gezond, maar ja, soms wil je meer dan het lichaam aankan en duiken vervelende pijntjes op. Meestal lost dat zich vanzelf weer op, een dagje of een weekje rustig aan en dan ben je er weer. Maar soms blijft een pijntje doorzeuren en dan is wat extra aandacht wel op zijn plaats. Loopgroep Ooijpolder wil hardlopers graag goed begeleiden, dus blessurepreventie, verzorging en trainingsadviezen horen daar ook bij.(alle blauwe, onderstreepte woorden zijn links naar meer info, klik daar op.)
De beste manier om geen blessures op te lopen is verstandig trainen met goede schoenen. Voor tips over goede schoenen klik je hier. Verstandig trainen betekent in de eerste plaats dat je jezelf goed in de gaten houdt. Je grenzen prikkelen is niet erg, maar forceren vraagt om blessures. Niet iedereen herkent die grenzen en elke loper gaat er wel eens overheen. Een beetje spierpijn is niet erg, maar vraag bij pijn die je niet direct herkent of ongerust maakt tijdig deskundig advies (zie hieronder), om blessures te voorkomen. Ook mag je bijvoorbeeld niet van jezelf verwachten dat je hetzelfde presteert na een vermoeiende dag of als je om wat voor reden dan ook niet lekker in je vel zit. Misschien is dan niet-trainen wel de beste training. Als je wat langer in een loopdip zit, kan het zijn dat je gedurende langere tijd teveel van jezelf gevraagd hebt. Lees dit en dit dan eens. Verder hoort bij iedere training een warming up, rekken en een cooling down. Een goede trainingsopbouw is belangrijk, je trainer kan adviezen geven of maakt een schema, klik hier en hier voor globale info over trainingsopbouw. Op zijn tijd ontspannen, het ondergaan van een ontspanningsmassage of de sauna kunnen daarbij helpen.

Hulp bij blessures
Loopgroep Ooijpolder heeft een goede samenwerking met Alex Janssen. Alex heeft een lange ervaring binnen de sportwereld en biedt naast verzorgende en preventieve sportmassage ook tips voor oefeningen en trainingsadviezen. Hij herkent veelal snel wat er aan de hand is en verwijzen zo nodig door naar (sport)arts, (sport)fysiotherapeut of podotherapeut. Hij kan verder tapes of bandages ter ondersteuning van blessures dan wel ter preventie aanleggen. Je kunt bij hem ook terecht voor algemene sportmassage. Alex is altijd snel beschikbaar.
Alex Janssen
Sportpark de Hoven
Millingen a/d Rijn
06-10434247
alexdoortje#kpnmail.nl(maar bellen is het handigste)

Fysio Millingen
Fysiotherapie Millingen houdt elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur een gratis sportinloopspreekuur. Dit spreekuur is gericht op sporters met een blessure/klacht. Doel: de blessure/klacht te beoordelen en te adviseren hoe nu verder. Denk hierbij ook aan langer sluimerende pijntjes/klachten die maar niet overgaan maar nu nog niet lijden tot een blessure zodat sporten niet meer mogelijk is. 
Bij de Fysiotherapie te Millingen werkt Annemarie Wellen, een fysiotherapeute met een sportspecialisatie. De loopgroep is blij met deze aanvulling in het aanbod. Bij een blessure is dit een laagdrempelig ingang naar hulp. Menig sporter loopt te lang door met een blessure of zit in de vicieuze cirkel van: overgaan door rust, daarna weer beginnen met sporten en te constateren dat men het weer krijgt, weer rust enzovoort. Een professionele blik op de echte oorzaak kan dan helpen om de blessure te genezen en weer plezier in sporten te krijgen. Zie ook www.fysiomillingen.nl 

Papendal
Schroom ook niet om de stap te nemen naar bijvoorbeeld Sportmedisch Centrum Papendal voor een consult met een sportarts of een sportmedisch onderzoek als de blessure complex is, een lange geschiedenis heeft of als je wilt dat er breder gekeken wordt. Informeer bij je zorgverzekeraar voor je recht op vergoedingen.

Aanbevolen websites
Blessureaanwijzer
www.sportzorg.nl
www.blessurevrij.nl
blessure-info

Sportmedisch onderzoek
Papendal (+ consulten)
Alg info sportonderzoek